Erik Morsing

 
 

Projektbeskrivelse

Præsentation af pladecover til Pink Elephant

BUMP/RING BARE PÅ

 

Dette er min første offentlige "professionelle illustratoropgave".

Min kære søster Birgitte Morsing, der nu er død (år 2000), spillede i halvfjerdserne i en gruppe, der hed Pink Elephant. Gruppen kørte landet tyndt og spillede rigtig mange steder. På et tidspunkt tidligt i 1975 blev dansenummet "The Bump" et hit med Glam-rockbandet Kenny, og det blev besluttet at lave en dansk pendant, hvor Birgitte skrev melodien og Bamse (Flemming "Bamse" Jørgensen) teksten. Nummeret skulle indspilles på en singleplade produceret af Erik Møller Hansen og Jack Fridthjof.

De havde ikke besluttet sig til noget cover endnu, da de var ved at indspille pladen. Jeg fandt på at lave en tegning, hvor to karikerede elefanter danser "The Bump", og jeg tog tegningen med, da jeg på andendagen af optagelsen var med til indspilningen af bagsiden "Ring Bare På". Alle stemte for at bruge den som illustration på singlen.

Der blev kun lagt en farve på, for dengang var teknikken anderledes end i dag, og det var vanskeligt at få udgivet noget med flere farver på, hvis det ikke skulle være meget dyrt.Her ses det færdige cover

Singleforside


Bagsiden af coveret

For en god ordens skyld bringer jeg bagsiden med billede af orkestermedlemmerne.

Singlebagside

Fra venstre mod højre:
Henning Buur, Henning Kristensen, Birgitte Morsing, Bjarne Mortensen