Erik Morsing

 
 

Projektbeskrivelse

Beskrivelse af arbejdsgangen for forside til bogen Udviklingsastrologi

 

Astrologen Claus Houlberg henvendte sig til mig i 1999 med henblik på en forside til en bog, han var ved at skrive sammen med Steen Buddig. Claus havde set mit billede Den Indre Energi Blotlægges og var meget interesseret i at kunne bruge det som forsidebillede.

Den Indre Energi Blotlægges

Den Indre Energi BlotlæggesDer var bare lige det problem, at jeg havde solgt billedet, og at det foto, jeg havde parat på det tidspunkt overhovedet ikke kunne bruges til at trykke efter. Jeg besluttede så at lave en ny udgave, som så kunne blive i højformat og med nogle lidt andre farvenuancer.

Jeg indscannede det almindelige aftryk, jeg havde af billedet, og begyndte at lave en masse billedmanipulation med det for at få lavet et layout. Det blev skabt om til et højformatbillede, pyramiden blev vendt, og farverne blev justeret over i den violette ende. Resultatet af de mange manipulationer ses herunder.


Transformation af motiv
For ikke at hænge mig for meget i denne nye udgave med disse farvejusteringer, og for ikke at præsentere et resultat, der så færdigt ud (for man kunne ikke trykke efter det), lavede jeg et akvareludseende som lay out.


Layout


Der blev dernæst laver skitser og en ny tegning til det nye billede.


Ny tegning


Tegningen blev overført til Canvas board 70 X 50 cm. Processen var ligesom ved forgængeren. Se Beskrivelse af arbejdsgangen for maleriet Den Indre Energi Blotlægges.

Det færdige resultat ses i galleriet

Færdigt billede

Indre Energi (Ny Udgave til bogforside)Den færdige bogforside kom da til at se således ud:

Bogforside

Dette projekt markerer starten på et langt samarbejde imellem Claus Houlberg og undertegnede vedrørende bogforsider.

Claus Houlbergs hjemmeside http://www.jupiterskolen.dk/